Seton Place







Brief and Response

Seton Place is a semi-detached Victorian villa in the highly sought after Grange Conservation area of Edinburgh. The layout of the house dated from the era when the absence of a downstairs loo and a kitchen and scullery with a dingy outlook, disconnected from the garden, served the needs of the time. GLM was set the challenge of creating a bright,

airy kitchen and dining room with views over the mature garden, along with a new ground floor bathroom and cloakroom. GLM’s design rationalised the internal layout and created a bright, airy kitchen and dining extension perfectly adapted to contemporary living. The structural challenge of supporting the corner of the original house on a steel

framework has been neatly overcome, and the differences in level between the house and the garden artfully resolved, creating a seamless transition from inside to out. The client, who was closely involved in every detail of the design process, is now the delighted owner of a transformed house. Contractor : True Build Photo Credit : Square Foot Media